Veterinárne diéty pre mačky - konzervy

Veterinárne diéty pre mačky sú špeciálne vytvorené krmivá, ktoré sa používajú na liečbu chorôb, ich prevenciu a zlepšenie zdravia mačiek. Existuje mnoho typov veterinárnych diét, ktoré sú navrhnuté tak, aby vyhovovali konkrétnym zdravotným potrebám mačky.

Zobraziť viac arrow_drop_down

Odporúčanie:

V prípade, že objednáte veterinárne granuly alebo konzervy, potvrdzujete tým, že vaša mačka bola vyšetrená veterinárom a ten na základe stanovenej diagnózy odporučil užívanie vami vybraného krmiva. Stav svojej mačky a odporúčané krmivo nezabudnite konzultovať s veterinárom minimálne raz za 6 mesiacov. Ak sa počas užívania krmiva stav vašej mačky zmení, vyhľadajte pomoc zverolekára.

 

 

V prípade veterinárnych diét je odporúčané nekombinovať bežné krmivo s veterinárnou diétou. Minimalizujete tak jej účinky. Tu je prehľad niektorých z najčastejších typov veterinárnych diét pre mačky:

 

  • Diéty na liečbu obezity: Obezita je častým problémom u mačiek a môže viesť k rôznym zdravotným problémom. Diéty určené na redukciu hmotnosti mačky sú vytvorené tak, aby obsahovali nižšie množstvo kalórií a tukov, ale dostatočné množstvo esenciálnych živín pre udržanie zdravia mačky.

 

  • Diéty na liečbu alergií: Niektoré mačky môžu trpieť alergiami na určité zložky stravy, ktoré im spôsobujú zažívacie ťažkosti alebo kožné reakcie. Diéty určené na alergie neobsahujú potenciálne alergény a zabezpečujú hypoalergénne zdroje bielkovín a uhľohydrátov.

 

  • Diéty na liečbu ochorení močového systému: Mačky môžu trpieť rôznymi ochoreniami močového traktu, vrátane tvorby močových kameňov a infekcií. Diéty navrhnuté na liečbu týchto ochorení sa zameriavajú na optimalizáciu pH moču, zvýšenie hydratácie a znižovanie zložiek, ktoré prispievajú k tvorbe kameňov.

 

  • Diéty na liečbu ochorení obličiek: Ochorenie obličiek je bežným problémom u starších mačiek. Diéty pre mačky s ochorením obličiek majú obmedzený obsah bielkovín a fosforu, čím obličky nezaťažujú. Zároveň obsahujú prísady, ktoré pomáhajú podporovať funkciu obličiek a minimalizovať ďalšie poškodenie.

 

  • Diéty na liečbu ochorení pečene: Mačky s ochorením pečene potrebujú špeciálnu stravu, ktorá je ľahko stráviteľná a obsahuje nízky obsah proteínov a tukov. Diéty pre tieto mačky majú zloženie, ktoré znižuje zaťaženie pečene a podporuje jej obnovu.

 

Okrem vyššie uvedených kategórií existuje mnoho ďalších veterinárnych diét pre mačky, ktoré sú zamerané na špecifické potreby a ich zdravotný stav. Je dôležité, aby veterinárny lekár vyhodnotil zdravotný stav mačky a predpísal príslušnú diétu, ktorá zabezpečí správnu výživu a podporí jej zdravie a pohodu.

sync
Načítavajú sa produkty ...